Citaat  uit  het  boek  "Gezond leven, gezond geloven"  van Stormie Omartian

Alle spieren in je lichaam zijn er om gebruikt te worden. Als je ze niet traint, laat je je lichaam over aan het toeval. Je wilt toch niet dat je leven aan het toeval is overgeleverd? Neem daar dan geen genoegen mee! Regelmatige lichaamsbeweging helpt je gezonde gewoontes aan te leren die je energie geven en je gemoedsrust en welzijn bevorderen.

De naam van de website: 'Arenplukker'

De naam van de website “Arenplukker” kent zijn oorsprong uit het verhaal dat Jezus met zijn discipelen aren plukten op de sabbat. Een verhaal dat mij aanspreekt, omdat het laat zien dat er mensen zijn die van God en geloof iets maken wat het niet is en zoals het niet is bedoeld. In het verhaal krijgen de discipelen, maar vooral de farizeeën een belangrijke les over wie Jezus werkelijk is en hoe Hij tegen het leven aankijkt.

De farizeeën in het verhaal schetsen wat vandaag de dag nog steeds heel veel mensen doen. Een dreigend godsbeeld over moraal en angst, waarin weinig of niets valt te genieten. De god die zij schetsen is altijd teleurgesteld in mensen. Zij schetsen een god die er alles aan doet om ons te betrappen op een overtreding, die ons geen enkele ruimte geeft om leuke dingen te doen. Maar dat is niet de God die ìk heb ontmoet!

Mijn Jezus lacht, mijn God lacht, zij geloven in het beste wat er in mij zit, in het mooiste dat mogelijk is en ze weten het telkens in mij te ontdekken. Tijdens mijn wandelingen en in mijn dagelijkse leven ontmoet ik een God die er voor mij wil zijn en mij terzijde wil staan als ik het even niet zie zitten. Mijn Jezus wandelt samen met mij door de tuin van de wereld. Hij geniet met mij mee van de natuur. Hij heeft verdriet als ik verdrietig ben.

Mijn Jezus uit het verhaal houdt van muziek, van de vogels in de lucht, de vrienden om zich heen. Houdt zelfs van sport en speelgoed. Houdt van lachen. En wat de regels aangaat. Hij steekt zijn kop boven het maaiveld uit. “Je bent meer dan de regels, de sabbat is er voor jou, en niet andersom!” Dat is wat Jezus voorleefde, dat is wat hij zijn vrienden leerde. "Mens, durf te leven; kom op, kop op."

En zo mag ik mij een discipel voelen, “een arenplukker”die dankbaar is dat die mocht ontdekken dat God niet is wat veel mensen van Hem hebben gemaakt. Tijdens mijn wandelingen en mijn dagelijkse leven ontmoet ik een lachende God die met mij meegeniet, maar ontmoet ik ook een God die huilt, vanwege al die mensen die niet meer weten hoe Hij werkelijk is. En ik, huil met Hem mee.

(In de Bijbel lees je het verhaal van het 'Arenplukken op de Sabbat' in Matteüs 12:1-8, Marcus 2:23-28 en Lucas 6:1-5)